Biggest undersøgelse nogensinde Rapporter om Mobiles og Brain Cancer

International Journal of Epidemiology offentliggjorde i dag en kombineret analyse af data fra en multi nationale befolkning-baseret case-control undersøgelse af gliom og meningeom, de mest almindelige typer af hjernetumor. Dette er den første i en serie af kombinerede data analyser af hoved og hals tumorer offentliggjort som en del af det internationalt koordinerede Interphone projektet.

Forfatterne rapporterede følgende konklusion:

Samlet set var ingen stigning i risikoen for gliom eller meningeom observeret med brug af mobiltelefoner. Der var forslag om en øget risiko for gliom på højeste eksponeringsniveauer, men bias og fejl forhindre en kausal fortolkning. De mulige virkninger på lang sigt kraftig brug af mobiltelefoner kræver yderligere undersøgelser.

I den pressemeddelelse, der ledsager udgivelsen af papiret, siger Dr. Christopher Wild, direktør for Det Internationale Agentur for Kræftforskning (IARC): "En øget risiko for kræft i hjernen ikke er etableret på grundlag af oplysningerne fra Interphone. Men observationer på højeste niveau af akkumulerede rådighedsvagter og de ændrede mønstre brug af mobiltelefoner, da de undersøgte periode af Interphone, især blandt unge, betyder, at yderligere undersøgelse af brug af mobiltelefoner og kræft i hjernen risiko er fortjent. "

I en kommentar til undersøgelsen, Michael Milligan, generalsekretær for Mobile Manufacturers Forum sagde, at "Interphone projektet er den største undersøgelse af sin art nogensinde er blevet gennemført på dette område og giver en betydelig yderligere sikkerhed om sikkerheden af mobiltelefoner. Den samlede analyse er i overensstemmelse med tidligere undersøgelser og den betydelige mængde forskning, rapportering ingen øget sundhedsrisiko fra at bruge mobiltelefoner. "

Han fortsatte "Fraværet af øgede sundhedsrisici omfatte langsigtet brug af mobiltelefoner i mere end 10 år. Forfatterne gør det klart, at data var utilstrækkelige til en klar fortolkning af en eventuel risiko fra selvrapporterede kraftig brug på grund af en række mulige fejl eller afvigelser. For eksempel, konstaterer avisen, at der er belæg for, at folk diagnosticeret med en hjerne svulst over rapporterede deres tidligere brug af mobiltelefoner, og at »huske bias-lignende dette kan være mere sandsynlig, hvis fag oplever, at brug af mobiltelefoner er forbundet med hjernesvulster, som det er blevet almindeligt spekuleret i medierne. "

"Brugere af mobiltelefoner kan finde trøst i det faktum, at der allerede er en betydelig mængde videnskabelig dokumentation på den langsigtede stem brug af mobiltelefoner gennem hele-of-life dyreforsøg, der har fundet nogen sammenhæng mellem lang tids udsættelse for radiofrekvens og sundhedsmæssige virkninger, "tilføjede hr. Milligan.

De Interphone resultater nu skal behandles af uafhængige sundhedsmyndigheder, som World Health Organization (WHO) og andre ekspertgrupper til at vurdere deres betydning, om nogen, for folks sundhed.

Hr. Milligan tilføjede: "Den mobile industri støtter behovet for løbende forskning. Faktisk er en række mere langsigtede undersøgelser, der allerede undervejs, såsom COSMOS-undersøgelsen, som vil følge sundhed på 250.000 europæiske mobilbrugere i 20-30 år, og flere undersøgelser er nu at se på børn og teenagere, herunder den internationale MOBI -kids og CEFALO undersøgelser og den australske Morpheus projektet. "

Selv Interphone er en stor og vigtig undersøgelse, skal det ses i sammenhæng, da kun én af mange undersøgelser, der vil blive anvendt i den samlede kræft-risikovurdering, der skal foretages af IARC i 2011.

Mobilbranchen tager alle spørgsmål vedrørende sikkerheden af mobiltelefoner alvorligt og har en stærk vilje til at støtte igangværende videnskabelige forskning såsom den måde, den støttede Interphone projektet.

Noter til redaktører:

Denne undersøgelse er en del af den kombinerede analyse af de nationale data indsamlet som led i de 13 lande Interphone projekt, der koordineres af Det Internationale Agentur for Kræftforskning (IARC).

Pengemarkedsforeningen giver delvis finansiering af Interphone projektet i samarbejde med GSM Association, Europa-Kommissionen og mange nationale forskningsfinansierende organer. Finansieringen blev ydet på en sådan måde, at sikre den fulde videnskabelige uafhængighed af undersøgelsen og betingelserne i finansieringsaftalen er offentligt tilgængelige på http://www.iarc.fr/en/research-groups/RAD/RCAd.html

Tumorer i nervesystemet er sjældne og tegner sig for mindre end 2% af alle maligne sygdomme (ca. 175.000 tilfælde om året på verdensplan). Gliomer er en type hjernesvulst, der opstår i celler i hjernen og er diagnosticeret hvert år ved 6-8 per 100.000 mennesker i vest. Meningiomas opstår fra celler, der udgør dækker omkring hjernen og er endnu sjældnere, der påvirker færre end 2 per 100.000 mennesker.

0 comments:

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan