TradeShift lancerer at forstyrre en hele det finansielle system - og Morten Lund er at rådgive den

Et af de mest potentielt uregerlige nystartede af de sidste ti år er på vej ind i lyset i denne uge. Og jeg ærlig talt ikke sige, at let.

Christian Lanng, en tidligere bygherre af dyb e-handel og sikkerhedstjenester for den danske regering er medstifter af TradeShift sammen med en meget hård kerne team, som omfatter John Bosak der skabte XML, som er på bordet.

Men hvad der måske er mest overraskende er, at der genopstod i begyndelsen af Skype-investor Morten Lund på projektet. Lund blev gjort berømt i tech kredse både for hans tidlige Skype investering, men også for at gå personligt konkurs for to år siden.

TradeShift, som har været i drift under stealth navnet Porta indtil nu, er der sigter på en meget, meget store mål.

Den ønsker at afbryde, hvordan banker og kreditkortselskaber behandle betalinger mellem nogen form for forretning, og bruger internettet til at gøre det.

For de sidste 10 måneder dusin stærkt hold i Danmark har været at bygge, hvad der kan beskrives mest blot som en e-fakturering selskab.

Men i stedet for den slags gebyrer for kreditkort forarbejdning og andre banksystemer, vil transaktioner frit på tværs af netværket, men med sikkerhed for at være juridisk bindende. Det er utrolig forstyrrende.

Økonomisk er det bakkes op af frø investorer og er "i øjeblikket selvforsynende".

Hvordan det? TradeShift har nu tilmeldt to frigivet regioner i Nordeuropa og en endnu ikke navngivet by i Brasilien for sin platform. Afgørende, det ser ud Tradeshift vil være yderst gavnligt for nye nationer som Brasilien, der i øjeblikket ikke er låst fast i gamle EDI-systemer.

Problemet er enkelt. Virksomhederne stadig handel på udveksling og udskrive PDF-filer. Hverken Microsoft ikke SAP har ikke løst dette. Så Tradeshift ønsker at lade globale SMV'er at deltage i hårde kerne forretningsprocesser traditionelt styret af disse selskaber.

Gammeldags Electronic Data Interchange (EDI) er domineret af store IBM's mainframes og pre-Internet-protokoller. Selvfølgelig er det kun naturligt, at dette skulle flytte til cloud computing.

Ideen er dette. Dynamisk fakturering vil, i stedet for at være besværlige hånd-oprettet enheder, blot flytte mellem virksomheder elektronisk. Konti, der kører på Tradeshift vil hele tiden følge valutakurserne, og automatisk hæve penge eller foretage indkøb lige når prisen er billigst for de varer, din virksomhed kræver.

Stykket er ikke at gå til USA først med dette, men for Europa og nye markedsføringsmuligheder BRIK-lande, hvor deres systemer er bygget lige nu. Europa er meget moden til den slags ting lige nu.

Kernen er UBL - en beskedtjeneste standard svarende til XML.

Det scenario for virksomhederne lige nu er 12/13 euro pr faktura for de eksisterende systemer. Gøre, at 100 fakturaer, og det begynder at tilføje op.

Disse oplysninger er allerede til rådighed med eksisterende real-time finansielle systemer, så Tradeshift er at opbygge en platform, hvor disse transaktioner kan ske uden problemer. Det vil køre sine egne programmer oven på det, men platformen itslef vil blive stillet til rådighed, så andre tredjeparts udviklere at skabe deres egne.

Christian Lanng har 10 års erfaring som tidligere leder af Center for Serviceorienteret Infrastruktur i den danske IT-og Telestyrelsen. Med andre ord er han helt på toppen af sit spil i at arbejde med mobil-tjenester, e-business, SOA og store betalingssystemer.

"Tradeshift vil være som en GSM-standard for e-business" Lanng fortalte mig på et møde i London for nylig.

Der er en allerede eksisterende "GSM-lignende" bevægelse for at skabe elektroniske standarder i hele Europa. PEPPOL, Pan European Public Procurement Online er en vision om at tillade en virksomhed (inkl. SMV'er) i EU til at kommunikere elektronisk med alle EU-statslige institution for alle indkøb processer. Forskellen er, at Tradeshift regner det vil knæk dette for business to business transaktioner, og globalt, ikke bare i Europa.

Det centrale team er 13 personer i København, men også mennesker i Tyskland, Brasilien og Sri Lanka, og i alt op til 50 arbejder på dette.

0 comments:

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Lady Gaga, Salman Khan